“Këshilli i Ambasadorëve”: Fushata për zgjedhje ka filluar para kohe, menjëherë të ndërpritet

43

Shoqata për Politikë Ndërkombëtare “Këshilli i Ambasadorëve” konsideron se shumë herë ka filluar fushata për zgjedhjet e jashtëzakonshme parlamentare  që duhet të mbahen më 12 prill të vitit 2020 dhe bën apel pas vonesë të mëtejshme ajo të ndërpritet.

Mbajtja e mitingjeve dhe fjalimeve të përditshme të liderëve të partive politike në këtë periudhë, mund të kontribuojë drejt rritjes së konfrontimit politik në shoqëri dhe në mënyrë shtesë t’i thellojë ndarjet shoqërore.

“Prej atje Këshilli i Ambasadorëve konsideron se partitë duhet të ndërpresin me  mbajtjeve e mitingjeve dhe fjalimeve deri në fillimin zyrtar të fushatës zgjedhore, në mars të vitit të ardhshëm. Partitë dhe liderët politikë duhet që energjinë e tyre në këtë periudhë ta drejtojnë ndaj zbatimit të reformave të nevojshme për realizimin e qëllimeve strategjike të vendit, siç janë anëtarësimi në NATO dhe marrja e  datës për fillimin e negociatave për anëtarësim në BE”, thuhet në kumtesën e Shoqatës për Politikë Ndërkombëtare “Këshilli i Ambasadorëve”.

Këshilli i Ambasadorëve konsideron se është koha që me efektivitet  të shfrytëzohet mbështetja e SHBA-së dhe të vendeve anëtare të BE-së për intensifikimin e reformave dhe bashkëpunimin me fqinjët, me qëllim menjëherë pas marrjes së datës për fillimin  e negociatave për anëtarësim në BE të mbyllen kapitujt me një dinamikë më të shpejtë.