Kështu po porositin italianët nëpër restorante, pas daljes nga “izolimi”

Restorantet italiane janë rihapur pasi coronavirusi ndaloi biznesin e tyre, kështu që pronarët po përmirësojnë sigurinë e restoranteve të tyre në mënyrë që të tërheqin përsëri mysafirë.

“Më në fund, pas dy muaj e gjysmë “paraburgimi”, arrita të dilja, jo vetëm në dyqan, por edhe në restorant. Kjo është një kënaqësi e madhe, dhe nëse hani mirë, është edhe më mirë”, tha Stefano Prati, një kuzhinier Italian për Reuters.

Reklame

53-vjeçari nga Roma sapo ka përgatitur një “paste alla carbonara”, një specialitet i kryeqytetit italian, në restorantin Da Enzo. Restorantet u hapën të hënën dhe po punojnë shumë për të siguruar një vizitë të sigurt për klientët e tyre.

Në Da Enzo nuk ka një menu. Në vend të kësaj, kamerieri, mban një kod QR që vizitorët skanojnë me celularët e tyre inteligjentë, pas së cilës menyja e tyre shfaqet në celularët e tyre, së bashku me specialet e përditshme.

Vizitorët përshtaten me një normalitet kaq të ri, madje edhe me të moshuarit. “Në fillim ata janë pak të befasuar, pastaj kanë frikë se nuk do të dinë ta përdorin atë, por më pas e kuptojnë që është shumë e thjeshtë dhe ata janë të lumtur”, thotë pronari Maria Chiara di Felice. Kuzhinierët mbajnë maska, doreza dhe syze ndërsa përgatisin pjatën “carciofi alla Romana”, ose artichokes në mënyrën romake.