Kina dh uron 200 aparate respiratore për Maqedoninë

Maqedonia e Veriut po përballet me situatë thuajse të jashtëzakonshme gjatë luftës me virusin COVID-19. Pacientët e prekur nga virusi fatmirësisht janë në gjendje të mirë shëndetësore dhe prej tyre vetëm për njërën prej to është dashur të futet në funksion aparati për frymëmarrje artificiale.

Ministri i ishëndetësisë Venko Filipçe ka treguar në programin e mëngjesit ‘Utrinski brifing’, se numri i aparateve respiratore në Republikën e Maqedonisë në klinikat shtetërore dhe private është rreth 200 dhe janë në pritje edhe të 100 aparateve të tjera, njofton InfoShqip.com

Reklame

Ndërkohë Kina do ti dhurojë Maqedonisë edhe 200 aparate të tjera, dhe kështu kapaciteti i aparateve do arrijë në 500, njofton ministri Filipçe./InfoShqip.com