Kina thotë se mbetjet e raketës së tyre kanë rënë mbi Oqeanin Indian

Kina thotë se mbetjet e raketës së tyre kanë rënë mbi Oqeanin Indian
Kina thotë se mbetjet e raketës së tyre kanë rënë mbi Oqeanin Indian
09/05/2021 | 09:03
866
Shpërndarje

Mbetjet nga një raketë kineze që po kthehej drejt Tokës janë shpërbërë mbi Oqeanin Indian, ka thënë Kina.

Reklame

Pjesa më e madhe e raketës u shkatërrua gjatë ri-hyrjes, por pjesët ranë në një vend 72.47 ° në Lindje dhe 2.65 ° në Veri, njoftoi media shtetërore kineze.

Pika shtrihet në perëndim të Maldiveve.

Faqet e gjurmimit të SHBA-së dhe Evropës kishin monitoruar rënien e pakontrolluar të Long March-5b.

Media shtetërore kineze ka thënë se pjesë të raketës hynë përsëri në atmosferë të dielën.

Komanda Hapësinore e SHBA-së ka thënë në një deklaratë se ajo mund të “konfirmojë marsin e gjatë kinez-5b të ri-hyrë mbi Gadishullin Arabik”. Ishte “e panjohur nëse mbetjet ndikuan në tokë ose ujë”, shtoi agjencia.

Përpara hyrjes së raketës kishte frikë se mbetjet mund të binin në një zonë të banuar. Sekretari i Mbrojtjes i SHBA-së, Lloyd Austin, ka thënë se Kina kishte qenë neglizhencë në lejimin e raketës nga orbita.

Sidoqoftë, ekspertët e hapësirës kishin parashikuar që shanset që dikush në të vërtetë të goditet nga një copë hedhurinë hapësinore ishin shumë të vogla, jo më pak për shkak se kaq shumë e sipërfaqes së Tokës është e mbuluar nga oqeani, dhe zona të mëdha toke janë të pabanuara.