Kjo është tradita që ndodh vetëm në vitet e brishta

Sot është tradita që vitet e brishta u ofrojnë grave mundësinë për ti propozuar martesë burrave.
Tradita e grave që propozojnë në 29 shkurt thuhet se daton në një marrëveshje në shekullin e 5-të, e cila përfshinte parashikimin që u dha burrave në një paralajmërim se mund të ndodhte, raporton “Mirror”, transmeton lajmi.net.

Edhe pse pritja e burrave që duhet të jenë ata që të ulen në gju është pak e modës tani, mbetet tradita që vitet e brishta u ofrojnë grave shansin të marrin kontrollin e plotë.

Reklame

Kalendarët tanë përmbajnë 365 ditë në vit, toka kërkon rreth 365,25 ditë për të orbituar diellin, duke dhënë nevojën për të përfshirë një ditë shtesë një herë në katër vjet për t’i mbajtur gjërat në përputhje.

Një ditë e tillë do të ndodhë këtë muaj kur shkurtit do ti jepen 29 ditë në krahasim me 28, dhe gratë në të gjithë botën do të shfrytëzojnë mundësinë për të rrokullisur propozimin tradicional.

Por si filloi gjithçka?

Gratë që propozojnë në ditë kërcimi besohet se datojnë në shekullin e V-të. Tradita që gratë të presin që burrin e tyre ti propozojnë për martesë, loboi Shën Patrikun për të lejuar gratë ta bëjnë atë në vend të burrave.

Por thuhet se marrëveshja u konsiderua një fitore e madhe dhe grave iu dha kontrolli një herë në 1,461 ditë. Rregullat shprehen se gratë duhej të vishnin rrathë ose një petk të kuqërremtë nëse planifikonin të prodhonin një unazë.

Është interesante që një studim prej 2.700 personash, zbuloi më shumë se një e katërta e grave thanë që ato do të propozojnë për një vit të brishtë.

Me shembuj të famshëm të grave që kërkojnë dorën e partnerit të tyre në martesë, përfshirë Bella Mackie dhe Radio 1 DJ Greg James, 27 përqind thanë se do të bënin të njëjtën gjë.

Më shumë se një e treta menduan se e gjithë ideja ishte e vjetërsuar dhe seksiste, por 48 përqind ishin të kënaqur me traditën. /Lajmi.net/