Kjo kabllo vjedh fjalëkalimet tuaja

Një kabllo Lightning me pamje normale mund të shkaktoj shumë dëme të mëdha..

Një studiues i sigurisë me pseudonimin MG ka zhvilluar një kabllo Lightning që duket krejtësisht e sigurt, por ende mund të vjedhë të gjitha fjalëkalimet tuaja në rrethana të caktuara. Kjo është ajo që raporton Vice Motherboard.

“Kablloja OMG” funksionon si një kabllo normale Lightning-to-USB dhe mund të regjistrojë hyrje nga tastierat e lidhura me Mac.

Shkrimet pastaj mund t’i transmetohen një sulmuesi. Ai person mund të lidhet përmes WLAN që hapet gjatë sulmit.

Mini çip

Kjo është bërë e mundur nga një çip i vogël që zbatohet në kabllo. Për shkak të madhësisë së tij të vogël, nuk është e dukshme nga jashtë.

Me sy të lirë është e vështirë të dallosh një kabllo normale nga një e manipuluar. Për t’i bërë gjërat më keq, kablloja OMG duket se po funksionon normalisht. Ndërfaqja e përdorur nga sulmuesit mund të shihet edhe në një video të dytë.

Prodhim ne mase

Kabllot tani po hyjnë në prodhim masiv dhe shiten nga Hak5. Ato janë në dispozicion në versione të ndryshme, duke përfshirë Lightning në USB-C. /Telegrafi/