Kompania shtetërore kineze e ilaçeve përdori punëtorët si kavie për të testuar vaksinën e COVID-19

Një kompani shtetërore e ilaçeve në Kinë përdori punonjësit e saj si subjekte testimi për provat e vaksinave COVID-19 edhe para se qeveria të aprovonte testimin për njerëzit.

Lëvizja e cila shtron pyetje për shkelje të mundshme etike ndërkombëtare nga kompanitë më të larta të ilaçeve të Kinës, sinjalizon një hap të madh drejt zhvillimit të një vaksine koronavirusi përpara pjesës tjetër të botës, raporton FoxNews.

SinoPharm pretendon se 30 “vullnetarë specialë” ranë dakord për t’ju injektuar vaksinën edhe para se kompania të merrte lejen për studimin e saj fillestar te njerëzit.

Postimi i kompanisë citon një “shpirt sakrificash” dhe tregon shtatë burra me kostume dhe lidhje me një përzierje të shkencëtarëve, biznesmenëve dhe një zyrtari të Partisë Komuniste, me një prapavijë në propagandën ushtarake.