Komuna zvicerane organizon festë për banoren shqiptare

Komuna me rritjen më të shpejtë në Aargau festoi banorin e saj të 4000-të. Familja mjekësore jeton në Esterli-Flöösch

Sistemi i regjistrimit të zyrës së komunës vendosi se kush nga familja e vogël u bë banori i 4,000-të në Staufen. Björn Thewes (42) u bë banori i 3999, partnerja e tij Berkenda Frrokaj (32) u bë e 4000-ta dhe djali i tyre Jakob (15 muaj) është banori i 4001-të i Staufenit.

Reklame

Komuna festoi banorët e saj të rinj nga 3999 deri në 4001, me një aperitiv të vogël. Kryetari i bashkisë Otto Moser, kishte mundësinë të pyeste familjen përse kishin ardhur nga Sursee LU në Staufen. “Në fakt është faji im”, thotë Berkenda Frrokaj duke qeshur. Ajo jetonte në Dottikon, partneri i saj Björn Thewes në Sursee, ai punoi si mjek në spitalin e Lucernit.

Staufen është i vendosur mirë, pasi familja e Frrokajt jeton afër dhe mund të kujdeset herë pas here për Jakobin. Björn Thewes gjithashtu nuk është i panjohur me zonën; gjermani dikur jetonte në Buchs dhe punonte në klinikën Barmelëeid. Sot mjeku është në ordinancën e një mjeku privat të familjes.

Çifti jeton me djalin e tyre Jakob në një bllok në rrethin e ri Esterli-Flöösch. Atje, atyre u pëlqen vërtet, siç thotë Björn Thewes: “Shumë familje të reja me fëmijë jetojnë këtu, kështu që gjithnjë diçka ndodhë”. Berkenda Frrokaj është gjithashtu e lumtur që djali i saj Jakob tashmë ka gjetur disa shokë për argëtim.

Pas disa muajsh familja do të rritet, Berkenda Frrokaj është në pritje të fëmijës së dytë. Komuna Staufen organizoi disa dhurata për familjen e re për rastin festiv. “Nuk duam të ndalemi në fjalët e thata”, tha kryetari i bashkisë Otto Moser dhe banorit të 4,000-të Berkenda Frrokaj i dhuroi një buqetë të madhe me lule.

Por, edhe familjarët e mbetur nuk u larguan me duarbosh. Çifti mori një triskë nga Restaurant Linde në Staufen. Dhe për Jakobin një fermë me kafshë druri nga “Trauffer Holzspielëaren”. “Në shenjë të karakterit të fshatit që Staufen ka akoma”, tha Otto Moser. Jakobi veçanërisht shijoi dhuratën dhe ndau dhuratën e tij të re me të pranishmit.