Konfirmohet frika e kancelares Merkel, kjo është duke ndodhur me COVID-19 në Gjermani

Kancelarja Angela Merkel kishte paralajmëruar për rrezikun e shkallës së riprodhimit të koronavirusit në Gjermani.

Shkalla e riprodhimit të koronavirusit në Gjermani është rritur në 1, duke u afruar në paralajmërimin e kancelares Angela Merkel se duhet të qëndrojë nën të në mënyrë që vendi të vazhdojë betejën kundër mundësisë së rikthimit të COVID-19, raporton Cnn.

Mesatarisht, një person i infektuar me COVID-19 po infekton një person tjetër, sipas qendrës së vendit për kontrollin dhe parandalimin e sëmundjeve, Instituti Robert Koch. Kjo vjen nga një normë riprodhimi prej 0.9 një javë më parë dhe 0.7 një javë më parë.

Merkel ka paralajmëruar më parë se nëse numri – i njohur edhe si vlera R0 – rritet mbi 1, sistemi shëndetësor i vendit përfundimisht do të mbingarkohej.

Ajo gjithashtu ka thënë se Gjermania rrezikon të shkatërrojë sukseset e arritura deri më tani nëse ajo shkel kufizimet fizike të distancimit.

Megjithë rritjen e numrit të riprodhimit, infeksionet e reja mbeten në një nivel relativisht të moderuar.

Instituti raportoi 1.144 infeksione të reja në 24 orët e kaluara, ndërsa 163 njerëz vdiqën nga simptoma të lidhura me koronavirusin.

Numri i vdekjeve në Gjermani tani është 5,913. /Lajmi.net/