Koronavirus/ Italia ndërton spitalin në kohë rekord, kushtoi 21 milion euro

Italia ka ndërtuar një spital në Milano në 10 dit dhe ka kushtuar 21 milion euro. Spitali ka kapacitet prej 208 shtretërish, por akoma nuk ka e ka pritur pacientin e parë, i cili pritet të shtrohet ditën e hënë.

Momentalisht në Lombardi dhe në të gjithë Italinë numri i të infektuarve po rritet me shifra të ngadalta, çka do të thotë që ka filluar rënia e kurbës dhe piku është kaluar.

Kryetari i Fondacionit Fiera, Enrico Pazzali, gjatë përurimit të spitalit të ri tha: Në 10 ditë kemi bërë atë që bëjmë normalisht pas disa vitesh”.

Spitali do të ketë 1 mjek dhe 2 infermier për 1 shtrat, në dispozicion.