Koronavirusi në Maqedoni: 9 të vdekur dhe 98 raste të reja

Gjatë 24 orëve të fundit janë regjistruar 98 raste të reja me Kovid-19, kanë vdekur nëntë persona, ndërsa janë shëruar 104 pacientë, informoi Ministria e Shëndetësisë.

Ministria informoi se në 24 orët e fundit janë bërë 1494 testime, ndërsa janë regjistruar 98 raste të reja me Kovid-19 në Shkup-50, në Kumanovë-6, Shtip-4, Prilep-5, Tetovë-7, Strugë-3, Veles-1, Manastir-4, Ohër-2, Gostivar-1, Strumicë-9, Kriva Pallankë-1, Koçan-1, Berovë -1, Dellçevë-2, Kërçovë-1.

Reklame

Instituti për shëndet publik sot regjistroi 1-4 pacientë të shëruar nga: Shkupi-46, Shtipi-6, Prilepi-8, Tetova-9, Velesi-1, Ohër-3, Gjevgjelia-1, Strumica-2, Kriva Pallanka-2, Koçani-2, Makedonski Brodi-5, Pehçeva-4, Berova-4, Vinica-2, Dellçeva-6, Shën Nikolla-1, Kërçova-2.

Kanë vdekur nëntë persona, një pacient nga Kriva Pallanka (52), dy nga Gostivari (60 dhe 62), nga Kumanova (60), nga Velesi (70), dy nga Shkupi (71 dhe 23), dy nga Strumica (29 dhe 44). Tetë prej tyre kanë vdekur në kushte spitali, një paciente nga Strumica ka vdekur gjatë transportit për në Shkup.

Numri i përgjithshëm i të diagnostikuarve me Kovid në vendin tonë, që nga fillimi i epidemisë është 15.925, numri i rasteve të shëruara është 13.418, i të vdekurve 661, ndërsa për momentin numri i rasteve aktive në vend është 1.846. Sipas përfundimit të analizave epidemiologjike, për momentin distribuimi në vende është ky:

• Shkup 6373, aktivë 540

• Kumanovë 1611, aktivë 195

• Dibër 268, aktivë 35

• Shtip 1209, aktivë 70

• Prilep 567, aktivë 130

• Tetovë 1312, aktivë 116

• Strugë 630, aktivë 66

• Veles 289, aktivë 17

• Manastir 249, aktivë 51

• Ohër 396, aktivë 56

• Kavadar 202, aktivë 30

• Gostivar 857, aktivë 92

• Gjevgjeli 89, aktivë 53 (8 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 14 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)

• Strumicë 112, aktivë 49

• Kriva Pallankë 84, aktivë 36

• Radovish 52, aktivë 9

• Krushevë 18, aktivë 2

• Koçanë 191, aktivë 53

• Probishtip 97, aktivë 20

• Demir Hisar 60, aktivë 1

• Makedonski Brod 84, aktivë 7

• Pehçevë 42, aktivë 23

• Berovë 74, aktivë 27

• Vallandovë 11, aktivl 3

• Vinicë 94, aktivë 27

• Dellçevë 128, aktivë 77 (27 persona nga NJR Dellçevëjanë nga Makedonska Kamenica)

• Kratovë 24, aktivë 5

• Shën Nikollë 309, aktivë 18

• Kërçovë 291, aktivë 28

• Resnjë 153, aktivë 6

• Negotinë 49, aktiv 4 (11 persona nga NJR Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)

Janë bërë 1404 teste, nga të cilat përmes ISHP-229, ISHP Shkup-28, Avicena-253, Biotek-239, ASHAM-163, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë) -176, Sistina me metodën PCR -179, laboratori Laor-49, Mjekësia Ligjore -16, ISHP Manastir-39, Klinika e Sëmundjeve Infektive-3, GAK-15, Sinlab-15, laboratorë nga jashtë-0. Deri më tani, gjithsej 167.760 teste të kovid-19 janë kryer në vend. Nuk ka teste në kuadër të skriningut

Në Klinikën infektive gjatë 24 orëve të fundit janë pranuar tetë pacientë. Gjithsej janë hospitalizuar 82 pacientë. Në përkrahje me oksigjen janë 40 pacientë, nuk ka pacientë në ventilim mekanik.

Në spitalin në Kozle të hospitalizuar janë katër fëmijë dhe pesë nëna pozitivë me Kovid-19, tre fëmijë dhe tre nëna dyshohet se pozitivë në virusin.

Në SPQ “8 Shtatori” janë pranuar gjashtë, ndërsa gjithsej të hospitalizuar janë 33 pacientë. Në respiratorë mekanik janë dy pacientë.

Në spitalin në Manastir janë hospitalizuar 16, ndërsa në spitalin në Shtip janë të hospitalizuar 47 pacientë. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep, Gostivar, Strumicë dhe Strugë janë të hospitalizuar 149, pozitivë dhe të dyshimtë në Kovid-19.

Raste aktivë në komunat në Shkup sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë ndryshim në distribuimin në komunat në Shkup):

Çair – 50
• Gazi Babë – 74

• Aerodrom- 86

• Karposh – 74

• Qendër – 72

• Kisella Vodë – 54

• Gjorçe Petrov – 26

• Butel – 35

• Shuto Orizare – 13

• Studeniçan – 9

• Saraj – 15

• Haraçinë – 9

• Ilinden – 8

• Sopishte – 2

• Çuçer Sandevë – 2

• Petrovec – 4

• Zelenikovë – 1

• Të huaj – 3

• Të papërcaktuar-3.