Koronavirusi/ Trajtimi me këtë ilaç në Greqi është inkurajues

Nikos Sypsas, një profesor i Sëmundjeve Infektive, ka folur THEMA 104.6 në lidhje me rezultatet inkurajuese të trajtimit tek pacientët me koronavirus në Greqi të cilëve ju është dhënë Remdesivir.

Sipas tij, trajtimi me Remdesivir testohet në katër qendra në Greqi dhe kanë rezultate pararendëse që janë inkurajuese.

Reklame

“Për sa kohë që rezultatet përfundimtare janë pozitive dhe ilaçi është i licencuar, kompania ka njoftuar se do të jetë në gjendje ta sigurojë atë si një trajtim për 1 milion njerëz deri në fund të vitit. Në verë, shpresoj që do të jetë edhe në farmaci”, tha Sypsas.

Ai shtoi se, në disa prova klinike është dhënë herët dhe në të tjerët në fazën e pneumonisë. Por ilaçi përfundimisht funksionon .

“Droga ka rezultate premtuese, përgjigjja përfundimtare do të jetë kur të marrim të gjitha rezultatet. Ne do t’i kemi në dispozicion së shpejti”, përsëriti Sypsas, i cili është gjithashtu anëtar i komitetit të ekspertëve të Ministrisë së Shëndetësisë, duke sqaruar se në Greqi është pranuar nga” shumica e intubuar me sëmundje të rëndë “.

“Thjesht erdhi në vëmendjen tonë atëherë. Të kesh një ilaç me efikasitet të provuar do të jetë shumë i rëndësishëm, “tha ai, duke shtuar se” remdeshivir pengon një enzimë që është e nevojshme për të shumëzuar virusin”, thotë ai.

Në të njëjtën kohë, rreth dy të tretat e pacientëve me infeksion të rëndë Covid-19 treguan një përmirësim në gjendjen e tyre pas trajtimit me ilaçin e Shkencave Gilead, sipas një studimi të kryer te 61 pacientë (30 ishin intubuar) në Shtetet e Bashkuara, Evropë, Kanada dhe Japoni.

Studimi, i udhëhequr nga epidemiologu Dr Jonathan Green nga Qendra Mjekësore Cedars-Sinai në Los Angeles, botuar në New England Journal of Medicine, u përshkrua si “premtuese” nga studiuesit. Sidoqoftë, numri i pacientëve ishte i vogël, siç ishte koha e tyre e përcjelljes, dhe studimi nuk përfshin një grup kontrolli për qëllime krahasimi dhe nuk ishte dy-i verbër, i rastit dhe i kontrolluar, por thjesht një studim vëzhgues. Asnjë detaj nuk u dha se cilat barna të tjera kishin marrë pacientët.

Doza e Remdesivirit ishte 200 mg në ditën e parë dhe 100 mg në ditë për nëntë ditët e mbetura. Nga pacientët, 36 (68%) treguan përmirësim dhe në mesin e tyre 17 nga 30 që ishin intubuar. Gjatë studimit, 25 pacientë u shkarkuan dhe shtatë vdiqën.

“Ne jemi në pritje të rezultateve të provave të kontrolluara klinike për të konfirmuar këto gjetje,” tha Green, sipas Reuters.