Koronavirusi, Vladimir Putin u vendon taksë biznesmenëve të pasur

Presidenti Vladimir Putin ka kërkuar vendosjen e taksës 15% të kapitalit që eksportohet nga Rusia, si dhe vendosjen e një takse prej 13% (pra të barabartë me taksën e të ardhurave)

për interesin e krijuar nga investimet financiare (por vetëm nëse kapitali i investuar është më i madh se 1 milion rubla, ose rreth 12 mijë euro me kursin aktual të këmbimit).

Të ardhurat do të përdoren për të financuar masat sociale kundër krizës.

Në praktikë, kjo është një taksë ndaj oligarkëve dhe klasës më të pasur ruse.