Ahmeti: Korrupsion ke edhe në shtetet e përparuara, por…

Kreu i BDI-së Ali Ahmeti deklaroi sot se korrupsioni dhe dukurit e shëmtuara në vend duhet bashkërisht të lu ftohen.

Me këtë rast ai përmendi rolin e medias dhe shoqërisë civile, ndërkohë që kërkoi që përgjegjësia për korru psion të mos bie vetëm mbi politikën.

“Lu fta kundër kr imit, korr upsionit dhe dukurive të shëmtuara në vazhdimësi duhet të lu ftohet, në vazhdimësi duhet të punohet dhe këtu të gjithë bashkë duhet të jemi, shoqëria civile, mediumet, sepse korrupsion ke edhe në shtetet e përparuara, mirëpo organizimi dhe mobilizimi është shumë më i lartë se në vendin tonë.

Në komunikim të përhershëm janë mediumet, shoqëria civile, dhe gjithçka e keqe, gjithçka e shëmtuar bashkërisht duhet të lu ftohet dhe nuk duhet lënë përgjegjësin vetëm tek autoritetet politike”, deklaroi Ali Ahmeti, kryetar i BDI-së.