Kosovari ia vendos emrin djalit ‘Uçk’ flet babai i tij

Brahim Krasniqi nga Komuna e Ferizajt ka vendosur që djali i tij ta mbajë një emër të veçantë.

Biri i tij që ende nuk i ka mbush një vit e ka emirin, Uçk Krasniqi.

Babai i tij Brahim Krasniqi për arbresh.info ka thënë se ketë emër i’a ka vendosur pasi edhe vëllain e dhe disa familja të tjerë i kishe pjesëtarë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

“ Vëllaun e kam pas pjesëtarë të UÇK-së edhe disa familjarë të tjerë më së shumti që më ka nxitur të ja lë emiri UÇK djalit ishte entuziazmi për këtë ushtri.

Unë atëherë isha fëmijë (gjatë luftës në Kosovë), por kur i kam parë përherë të parë UÇK-në kam thënë, Zoti kur do që ma fal një djalë do t’a vendosi emrin Uçk”, ka thënë Krasniqi për arbresh.info.

Data e lindjes së djalit është 10 korrik 2020.

Në emër të tillë nuk është se është vendosur më herët dikujt.

Kjo është edhe certifikata e lindjes ku shihet se ai tashmë mban emrin Uçk, në nderim të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.