“Kosovës ti ndërrohet emri: ”Kosova e Veriut ose..”

111
Kosovars wave the flag of independent Kosovo which was unveiled at the parliament after the declaration of independence from Serbia on February 17, 2008 in Pristina. The flag depicts a yellow outline of the newborn European nation on a dark blue field, accompanied by six stars. With yelps of joy, and tears in many eyes, Kosovo Albanians embraced independence Sunday as they poured back onto the streets of the capital Pristina that basked in wintry sunshine. AFP PHOTO/ARMEND NIMANI (Photo credit should read Armend Nimani/AFP/Getty Images)

Gazetari, Adriatik Kelmendi përmes një statusi të bërë në “Facebook”, ka dhënë një propozim rreth ndryshimit të emrit të Kosovës. Ai, ka propozuar që emri të ndryshohet dhe të bëhet Kosovë e Veriut, ai ka shtuar se edhe ndonjë mbiemër tjetër mund t’i bëhet vetëm në emër të kompromisit, shkruan Gazeta Blic.

Në fund të shkrimit, Kelmendi ka thënë që duhet të mbyllet një herë e mirë konflikti shekullor.

Shkrimi i tij i plotë:

Po na thonë se edhe ne duhet ta bëjmë një kompromis të dhimbshëm për të arritur marrëveshje historike me Serbinë, ashtu siç bëri edhe Maqedonia dhe Greqia.
Pajtohem!

Propozoj që në shenjë kompromisi ta ndërrojmë emrin – nga Kosovë ta bëjmë Kosovë e Veriut! Bën edhe ndonjë mbiemër tjetër, gjithçka në emër të kompromisit.

Dhe ta mbyllim një herë e mirë në paqe konfilktin shekullor!