Kristofer Benet flet për ftesën e Ahmetit për të dëshmuar para Prokurorisë Speciale

Advertisment

Zëdhënësi i Prokurorisë speciale publike në Hagë, Kristofer Benet deklaroi se derisa nuk dorëzohet aktakuza nuk mund të thuhet pse dhe në çfarë cilësie ishte thirrur për të dëshmuar udhëheqësi i BDI-së, Ali Ahmeti.

Ai tha se Zyra e Prokurorit Special të Kosovës dhe gjykata nuk kanë ndarë detaje në publik deri në vendimin përfundimtar, as nuk dihet kush është akuzuar dhe kush ishte dëshmitar, dhe theksoi se “kjo rregull vlen edhe për Ahmetin”.

Reklame

“Ne nuk japim detaje për asgjë që lidhet me hetimin tonë. “Informacioni që po thoni (se ai u thirr për të dëshmuar) mendoj se vjen nga vetë Ahmeti,” tha Benner.

Udhëheqësi i BDI konfirmoi dje se ishte thirrur të dëshmonte para prokurorëve të Prokurorisë Speciale në Kosovë në 2 dhe 3 Shtator. (INA)