Kryeministri armen: Asnjë një shans të fitonim kundër Azerbajxhanit

Advertisment

Kryeministri armen Nikol Pashinyan beson se nëse Jerevani do binte dakord të kthejë Azerbajxhanin në pesë rajone përreth Karabakut kohë më parë, situata do të ishte më e mirë se tani

Ai thotë se askush, përfshirë edhe atë, nuk e konsideroi këtë në mënyrën e duhur.

Reklame

“Kur shohim në çfarë situate jemi tani, duke parë pas nesh, mund të themi se situata do të kishte qenë më mirë nëse do të ishim dakord për kthimin e pesë rajoneve një vit më parë. Por kush në Armeni do të besonte se kjo është rruga e duhur? Një numër shumë i vogël i njerëzve, duke përfshirë edhe mua, nuk do ta besonin këtë, sepse kishte shumë pasiguri”, tha Pashinyan.

Ai vuri në dukje se alternativa ndaj konfliktit të armatosur ishte kthimi i pesë rajoneve, pa statusin specifik të Karabakut.

Pashinyan deklaroi se pala armene nuk ndërmori hapa të tillë në ditët e para të përshkallëzimit të konfliktit në Karabag në shtator, meqenëse konfliktet ishin të suksesshme në periudhën fillestare dhe kushtet për kthimin e rajonit nuk u përmendën.

“Ne e bëmë këtë pasi u bë e qartë: se nuk kishte asnjë mënyrë për të bërë një kthesë në luftë dhe qëllimi ishte të shmangim zhvillimin më të keq të ngjarjeve”, tha kreu i qeverisë armene, raporton Sputnik. /tesheshi.com/