Kryeministri italian i dëshpëruar nga BE: Ne do t’ia dalim edhe pa Evropën

“Nëse BE-ja nuk jep instrumente financiare për këtë sfidë, Italia do të detyrohet të përballet me urgjencën dhe rifillimin me burimet e veta.”, kështu tha Giuseppe Conte në një intervistë për gazetën gjermane Bild.

Kryeministri, i cili pati një takim me Ministrat Di Maio dhe Gualtieri, i kërkoi BE-së: “Nuk duhet të qëndrojmë me duart e kryqëzuara: një operacion i suksesshëm, por Europa e duruar është e vdekur”.

“Ne nuk duhet të humbim konkurrencën” “Ne nuk duhet të mbetemi pas Kinës dhe Shteteve të Bashkuara që aktualisht vënë në dispozicion 13% të PBB-së së tyre”, tha Kryeministri.

“Në Gjermani mund të keni të gjithë hapësirën fiskale që dëshironi, por kurrë nuk mund të mendoni se mund të përballeni me një emergjencë shëndetësore, ekonomike, sociale me një ndikim kaq shkatërrimtar në hapësirën tuaj fiskale”, ishin fjalët e Presidentit Conte, të shqiptuara në italisht gjatë ‘intervistës.

“BE duhet të përgjigjet pa nëse dhe pa por”, “është në interesin reciprok që Evropa të marrë një veprim se i takon sfidës, përndryshe duhet të braktisim ëndrrën evropiane dhe të themi se të gjithë janë për veten e vet.. Evropa duhet të përgjigjet pa nëse dhe pa por, përndryshe qytetarët do të zhgënjehen “, tha ai.

Top Channel