Kur do të kthehet McDonald’s në Maqedoni?

Përgatitjet janë drejt fundit dhe qendra më e madhe tregtare e vendit, East Gate Mall, do të hapet së shpejti. Sipas njoftimeve, do të fillojë të punojë në mes të tetorit, por ende duhet të presim për datën përfundimtare, e cila ende nuk është specifikuar.

Si qendra më e madhe tregtare në vend, East Gate Mall, përveç ofrimit të markave të shumta të tekstilit, planifikon edhe restorante dhe kafene ekskluzive, si dhe pjesë të zinxhirëve të ushqimit të shpejtë, ndër të cilët emri më i përmendur dhe i shumëpritur është McDonald’s.

Reklame

Zinxhiri i famshëm i ushqimit të shpejtë nuk ishte me ne që nga viti 2013, kur për arsye të panjohura licenca u hoq dhe puna e McDonald në Maqedoni u ndalua, me qytetarët që protestuan.

Burime të besueshme për Factor konfirmuan në prill se negociatat kanë përfunduar dhe gjiganti amerikan ka vendosur të hapë një restorant në vend, megjithatë, marrëveshja nuk është nënshkruar ende. McDonald’s nuk hoqi dorë, por nuk ka marrëveshje përfundimtare, dhe gjëja kryesore ishte rreth ekskluzivitetit.

Pretendohet se po sqarohen detajet se kush duhet ta zotërojë ekskluzivitetin tani, kështu që hapja mund të ishte vonuar pak, pra të mos ndodhë këtë vit.

Restoranti i parë McDonald’s në Shkup u hap më 7 shtator 1997, dhe deri në vitin 2013 numri i përgjithshëm i restoranteve ishte 7. McDonald’s punësonte 200 persona.

Nuk dihet ende se çfarë do të bëjë pas largimit nga posti.

Përveç Maqedonisë, ky gjigant i ushqimit të shpejtë nuk ka restorantet e veta në Evropë: Shqipëri, Mal të Zi dhe Islandë. Vendet e tjera ku nuk ka McDonald’s janë në Afrikë dhe Azi.

McDonald’s ekziston në Maqedoni për 16 vjet.

Burimi: Faktori