Kura me kripë që trajton dhimbjet e veshëve tek të vegjlit

Fëmijët e vegjël ankohen shpesh nga dhimbjet e veshëve. Por prindërit para se të shkojnë tek mjeku ose të marrin antibiotikë, duhet të informohen siç duhet.

Sipas “American academy of pediatrics”, fëmijët nga muaji 6-24 janë më të prirur për të pasur infeksion ë veshit, i cili nëse nuk shoqërohet me temperaturë, komplikacione apo dhimbje të mëdha, dhe mund të menaxhohet edhe pa përdorur antibiotik.

Reklame
HTML Image as link Reklamë:
Qries

Gjatë kësaj kohe prindi duhet të shikojë nëse dhimbja vjen nga një vesh apo nga të dy.Nëse gjërat nuk janë duke u përkeqësuar, mund të përpiqeni të qetësoni dhimbjen edhe me metoda natyrale por ndërkohë duhet edhe të flisni me pediatrin e fëmijës.

Sipas të dhënave të mbledhura nga “New York Times Special report”, rreth 80-90% e fëmijëve e kalojnë infeksionin e veshit brenda 7 ditëve pa përdorur antibiotik, shkruan Living.