Kush është shqiptari nga Llojani i Kumanovës me uniforme amerikane

Ajaz Emini nje veprimtar i shquar nga LLojani i Kumanoves me uniforme ushatarake amerikane ne pritje te sekretares se SHBA-ve Medlin Ollbrajt ne një pike rrezistence gjatë luftës së Kosovës!

Ajaz Emini nga fshati Llojan i Kumanovës si shume shiptare nuk e zodhji mergimin, por ja imponoi regjimi “Jugosllav” dhe ai si student i gazetarisë ne Universitetin e Prishtinës ishte i detyruar të largohet nga vemndliondja ne vitin 1979 per te gjetur nje strehim te sigurt dhe me perspektive. Ai kishte zgjedhur SHBA-tepër edhje spe larg, shkak të përndjekjes nga pushteti serb.

Ajaz Emini i cili brenda nje muaji, gjate bombardimeve te Serbise mbante dy uniforma ushtarake, ate amerikane dhe ate të UÇK-së. Ajaz Emini dhjetë vite e ka mbajtur “top-secret” per shkak marrëveshjes me forcat amerikane, se ihstze ne lidhje dhe bashkpunim te ngusht me me forcat e NATO-s të cilat çliruan Kosovën. Pas nje decenie bashkebiseduesi yne Ajaz Emini nga fshati Llojan i Kumanovës, ka pranuar të flasë për here parë haptazi per agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” lidhur me detyrën dhe rolin që ka pasur si pjesëtar i forcave amerikane.

Në vitin 1998 vendos t’i bashkohet formacionit ushtarak shqiptaro-amerikan “Atlantiku, që t’i bashkëngjitet UÇK-së. në të njëjtën kohë ai merr ofertë nga ushtria amerikane dhe e pranon, pasi vlerëson se aty mund të japë kontribut më të madh.

“UÇK përmes informonte gjeneralin shqiptar Kudusi Lame për pozitat e forcave serbe në Kosovë, duke ia dërguar koordinatat për vendndodhjen e tyre. Më pas unë i përktheja ato të dhëna dhe i dërgoja në selinë e NATO-s në Bruksel. Prej Brukseli urdhri shkonte në Aviano prej ku niseshin aeroplanët e NATOs dhe bombardonin forcat serbe”, thote ne fillim te intervistes z.Ajaz Emini ket interviste ne vijim për agjencin e lajmeve “Presheva Jonë”

Z.Ajaz Emini, si shume shqiptare ne at “Jugollavine” e brishte edhe ju ishin viktime e debimit, qe u deteruat te merni valixhet dhe te gjeni strehim ne perendim , per nje jete me te sigurt dhe me te mire. Mund te na e pershkruani rrugen nga Llojani i Kumanoves deri ne Amerike?