Ky është shteti europian që pritet të testojë çdo qytetarë

Luksemburgu po fillon testimin në shkallë të gjerë të 600,000 qytetarëve të saj për koronavirusin, një masë e cila do të shoqërojë në lehtësimin e kufizimeve të saj

Testet janë vullnetare dhe janë gjithashtu në dispozicion të atyre udhëtarëve që jetojnë përtej kufijve të vendit me Gjermaninë, Francën dhe Belgjikën.

Rreth 8500 nxënës dhe mësues të shkollës duhet të testohen para se shkollat të hapen më 4 maj.

Çdo ditë, të paktën 20,000 teste duhet të bëhen.

“Qëllimi është që ne të testojmë tërë popullatën, disa njerëz disa herë,” tha Meisch, Ministri i Mbrojtjes, duke përmendur që kjo mund të kryhet brenda një periudhe relativisht të shkurtër kohe falë hapësirës së vogël të këtij vendi.

Masa do ta bënte Luksemburgun vendin e parë në botë që të fitojë një përmbledhje të numrit të qytetarëve të infektuar.

Sipas masave aktuale, qytetarët mund të lënë vetëm shtëpitë e tyre për të bërë pazar, për të punuar ose për të shkuar te mjeku.