Ky është shteti që ka pasaportën më të fuqishme në botë

Advertisment
HTML Image as link

Japonia ka pasaportën më të fuqishme në botë , kanë zbuluar renditjet e fundit.

Ndërsa shpërndarjet e vaksinave rrisin gjasat e rifillimit të udhëtimeve ndërkombëtare, Indeksi i Pasaportave Henley posaçërisht shikoi udhëtimet në një botë post-pandemike, duke krahasuar numrin e destinacioneve që mbajtësit e pasaportave të kombësive të ndryshme mund të kenë qasje pa viza.

Reklame

“Pa marrë parasysh kufizimet e udhëtimit të përkohshëm dhe në zhvillim të vazhdueshëm Covid-19”, Japonia u gjet që t’u ofronte mbajtësve të pasaportave hyrjen teorike në një rekord 193 destinacione në të gjithë botën pa pasur nevojë për një vizë (ose në gjendje për të marrë një në mbërritje).

Singapori mbajti vendin e dytë, me një rezultat pa viza ose vizë në mbërritje prej 192, ndërsa Gjermania dhe Koreja e Jugut ndanë përsëri vendin e tretë të përbashkët, secila me një rezultat 191.