Ky shtet hap restorantet dhe dyqanet duke filluar nga 27 prilli…

Qeveria lituaneze njoftoi sot se restorantet, muzetë dhe disa dyqane në natyrë do të rihapen së shpejti, si pjesë e përfundimit gradual të kufiizimit të vendosur për të frenuar epideminë e koronavirusit.

Të gjitha dyqanet e tjera do të rihapen të enjten, ndërsa parukeritë, muzetë dhe restorantet në natyrë do të rifillojnë më 27 prill.

Kryeministri Saulius Skvernelis theksoi se numri i klientëve në këto institucione do të mbetet i kufizuar dhe se maskat në fytyrë janë ende të detyrueshme në autostradën publike.

“Unë dua që ne të kthehemi gradualisht në jetën normale, por duhet të ruajmë distancat sociale dhe masat mbrojtëse”, tha ai për gazetarët.

Çerdhet, shkollat ​​dhe universitetet mbeten të mbyllura dhe tubimet publike janë akoma të ndaluara.