Lajm i keq për kosovarët: Shtrejtohen makiatot pas pandemisë!

Po bëhen thuajse 3 muaj që kur gastronomia është mbyllur krejtësisht për shkak të pandemisë.

E që nga e hëna pritet të hapen lokalet dhe kafiteritë, duke iu përmbajtur rregullave të vendosura nga Ministria e Shëndetësisë.

Reklame

Mirëpo çmimi i makiatos siç duket nuk do të jetë njësoj.

Ky fenomen i rritjes nuk do të vërhet vetëm në qytete të mëdha të Kosovës por edhe në fshatra e qytete me popullësi më të vogël.

Këto janë rregullat që klientët duhet t’i përmbahen që nga 1 qershori.

Keto jane rregullat qe duhet ndjekur:

-Duhet te kuptojm qe Distanca eshte e nevojshme qe ta ruajm shendetin,

cdo tavolin duhet te ket distanc 1,5m nga tjetra.

-Stafi jon duhet te jet i paisur me maska, nuk ka nevoje per doreza.

-Dezinfektuesit duhet te jene te vendosura ne lokale, ku klientet kan qasje qe ta perdorin.

– Per nje koh te shkurt duhet te mos i lejojme klientet te ken qasje ne Banak per porosi

( qe te eleminojme rrezikun e bartjes se virusit tek stafi yne dhe te parandalohet shperndarja tek klientet)

-Menyt duhet te behen njeperdorimeshe ose ato qe jan te plastifikuara te dezinfektohen pas cdo perdorimi)

-Ne do te punojme ne ambient te mbyllur dhe te hapur , virusi Covid-19 eshte vertetuar qe ne ambientet e hapura eshte me i dobet kshtu qe lusim bizneset qe ti mbajn gjamat e hapur te jen lokalet e ajrosura )

-Te vendosim pankarta vetdisuese ne lokale qe tja kujtojm klienteve qe te mbajn distancen,higjienen personale dhe ruajm shendetin sa me shume.

-Servisi ( pirunjet , thikat e luget ) ti dergojm me porosi , jo me qen te ekspozuara ne tavolin.

-Menaxheret dhe pronaret e lokalev te mbaj pergjegjesin per cdo paregullsi de grumbullim ne lokale mos te hezitojn te kontaktojn organet e rendit.