Lajm i mirë nga Kina: U miratua në SHBA, jep 100 përqind efekt trajnimi për COVID-19

Një lajm shumë i mirë vjen nga Kina. Sipas mediave vendase, 5 pacientët në gjendje kritike të trajtuar me trajnimin e miratuar në SHBA, janë shëruar dhe 3 prej tyre kanë dalë nga spitali.

Pacientët u trajtuan me gjakun e pacientëve të shëruar.

Plazma e gjakut nga pacientët e kuruar përmban antitrupa që u krijuan qëllimisht nga sistemet e tyre imune për të luftuar virusin, COVID-19.

Shkencëtarët besojnë se kjo metodë është një ndër metodat më efikase dhe më të shëndetshme, të propozuara deri tani.

Shkencëtarët besojnë se kjo metodë, e njohur ndryshe si plazma qetësuese mund të trajtojë pacientët më të sëmurë duke forcuar sistemin e tyre imunitar me anë të gjakut të pacientit të shëruar.

“Të gjithë pacientët, tre burra dhe dy gra, rezultuan negativ pas trajtimit 12-ditor dhe antitrupat në sistemin e tyre imunitar u rritën ndjeshëm”- shkruhet në raport. /albeu.com/