Lajm i mirë për ata që duan të bëjën shoping në Turqi, ulen çmimet e mallrave

96

Lira turke dhe rezervat ranë pasi vendimi i Presidentit Rexhep Tajip Erdogan për të zëvendësuar Guvernatorin e Bankës Qendrore nxiti shqetësimin për kostot e huamarrjes që do të ulen më shpejt se sa pritej.

Monedha ka rënë më shumë se 3% kundrejt dollarit, niveli më i ulët që nga marsi.

Timothy Ash, një strateg në BlueBay Asset Management në Londër, pret që bankat shtetërore turke të shesin valutë të huaj. Indeksi kryesor i bursës së Stambollit ra në më shumë se një muaj.

Pas nxjerrjes së dekretit, Erdogan u tha ligjvënësve të partisë së tij në pushtet se politikanët dhe burokratët duhet të marrin të gjithë bindjen se normat e larta të interesit shkaktojnë inflacion. Ai gjithashtu kërcënoi pasojat për këdo që i kundërvihet politikave ekonomike të qeverisë.

Ky është një lajm i mirë për qytetarët e Maqedonisë që duan të bëjën shoping në Turqi, sepse do të ulen edhe çmimet e mallrave, thonë nga agjencitë turistike.