Lajm i mirë për personat që kanë probleme me zemrën, ky ila.ç mund t’ua shpë.toj jetën

56

Medikamentet ‘revolucionare’ që mund të zvogëlojnë dë.met e shkaktuara nga su.lmet në zemër po zhvillohen nga një grup shkencëtarësh.

Medikamentet mund të bllokojnë sinjalet e dëm.shme kimike të prodhuara kur furnizimi i gjakut të organit ndërpritet, transmeton lajmi.net.

Mungesa e oksigjenit çliron kimikatet të cilat shkaktojnë që pjesët e indeve të vd.esin dhe mund të lënë njerëzit me dështim të zemrës, duke rritur rre.zikun e su.lmeve të mëtejshme të zemrës.

Testet e një medikamenti kanë zvogëluar dëmtimin e zemrës pas një sul.mi prej 60 për qind, duke ngritur shpresën se mund të përmirësojë normat e mbijetesës në njerëz.

Studiuesit e udhëhequr nga Kolegji Imperial i Londrës, të financuar nga Fondacioni Britanik i Zemrës, kanë filluar të zhvillojnë medikamentin e mbrojtjes së zemrës.

Ata shpresojnë të japin medikamentet përmes testeve të sigurisë dhe mbi testimet e pacientëve deri në vitin 2021.