KALAJA E TETOVËS, E BRAKTISUR NGA INSTITUCIONET

Kalaja e Tetovës, një nga monumentet me rëndësi të veçantë kulturore e historike për rajonin e Pollogut dhe më gjerë vazhdon të mbetet e braktisur nga institucionet që duhet të kujdesen për mirëmbajtjen e saj. Pa ndriçim, me mure të rrënuara, pa infrastrukturë adekuate ajo është shndërruar në një deponi ku vizitorët e vetëm janë qentë endacakë, që rrezikojnë jetën e atyre pak njerëzve që marrin guximin të futen në brendësinë e saj. Sikur edhe në të kaluarën, edhe tani institucionet ankohen për mungesë fondesh duke ia hedhur fajin njëra tjetrës, por e vërteta është të njëjtave u mungojnë edhe projektet konkrete për mirëmbajtjen e saj. Për këtë gjendje fajësojnë edhe Ministrinë e Kulturës.

“Ne si Institucion nacional nuk kemi marrë mjete për restaurimin apo realizim të punimeve në Kalanë e Tetovës”, thotë Miqo Stojçeski, drejtor i Arkivit të qytetit.