Latifi: Shqiptarët e Maqedonisë po e humbin identitetin kombëtar, fenë e kanë vendosur mbi kombin

Blerim Latif, profesori i Filozofisë Politike, ka thënë se shqiptarët e Maqedonisë e duan islamin dhe jo kombin, po vetë-zhduken si shqiptarë.

Latifi ka thënë se po e humbin identitetin kombëtar, për shkak se fenë e kanë vendosur mbi kombin.

“Shqiptarëve në Maqedoni po ju ndodh ajo që më herët u ka ndodh shqiptarëve muslimanë në Mal të Zi dhe Novi Pazar: po e humbin identitetin kombëtar, për shkak se fenë e kanë vendosur mbi kombin”, ka shkruar Latifi në Fcebook.
Ky është shkrimi i plotë:

Shqiptarëve në Maqedoni po ju ndodh ajo që më herët u ka ndodh shqiptarëve muslimanë në Mal të Zi dhe Novi Pazar: po e humbin identitetin kombëtar, për shkak se fenë e kanë vendosur mbi kombin. Pas një shekulli do të dalë një Marin Mema për të bërë ndonjë dokumentar “Gjurmë shqiptare në Maqedoni.