LISTA/ 10 aktivitetet që ju rrezikojnë nga koronavirusi

Bota i është rikthyer normalitetit, pas muajve të tërë në izolim. Por cilat aktivitete janë në të vërtetë të sigurta? 5 epidemiologë dhe ekspertë të shëndetit publik vlerësuan 10 aktivitete të përditshme në një shkallë 1 deri në 5, ku 1 është një aktivitet me rrezik të ulët dhe 5 një aktivitet me rrezik të lartë.

“Aktivitetet me rrezik më të lartë janë ato që janë brenda, me ventilim të dobët dhe shumë njerëz për periudha të gjata kohe”, – vlerëson Ryan Malosh, një studiues në Universitetin e Miçiganit. “Aktivitetet me rrezik më të ulët janë jashtë, me hapësirë të bollshme në distancë shoqërore dhe për periudha më të shkurtër kohore”.

Reklame

Vizita te mjeku – Rreziku i ulët (Mesatarja: 2.1)

Pikniku në natyrë – Rreziku i ulët (Mesatarja: 2.3)

Lojëra në natyrë – Rreziku i ulët deri në i moderuar (Mesatarja: 2.4)

Blerjet – Rreziku i ulët deri në i moderuar (Mesatarja: 2.5)

Kthimi në zyrë – Rreziku i moderuar (Mesatarja: 2.6)

Vizita tek një i afërm i moshuar – Rreziku i moderuar (Mesatarja: 3.2)

Një prerje flokësh – Rreziku i moderuar (Mesatarja: 3.4)

Shkuarja në një restorant – Rreziku i moderuar (Mesatarja: 3.4)

Dërgimi i fëmijës tuaj në një kamp veror – Rreziku i lartë (Mesatarja: 3.9)

Transporti publik – Rreziku i lartë (Mesatarja: 4.1)