LSDM: Nuk e shohim të domosdoshme takimin e liderëve

Advertisment

Ne nuk e shohim të domosdoshme një takim të liderëve, veçanërisht me një njeri që nuk ka pozicion për ndonjë çështje të rëndësishme, kombëtare ose strategjike, tha sot zëdhënësja e LSDM, Bogdanka Kuzeska.

Siç tha Kuzeska në konferencën e sotme për shtyp, Mickoski nuk është për një marrëveshje për ndonjë temë, ai po kërkon një mënyrë vetëm për të dëmtuar shtetin, veçanërisht proceset që nuk çojnë në BE.

Reklame

“Gjuha maqedonase, identiteti dhe veçantia maqedonase janë konfirmuar dhe njohur ndërkombëtarisht nga e gjithë bota. Me fqinjin tonë, Bullgarinë, ne kemi një marrëveshje për bashkëpunim dhe fqinjësi të mirë, e cila kujtoj se është shkruar në gjuhën maqedonase. Ne presim që në frymën e kësaj Marrëveshje të vazhdojmë të ndërtojmë marrëdhënie së bashku. Ne shprehim vullnetin tonë për të zgjidhur çështjet që dalin nga Marrëveshja përmes punës së komisioneve që kanë juridiksion mbi të”, tha Kuzeska.

Më parë herët në një konferencë për shtyp, zëdhënësi i OBRM-PDUKM-së Dimçe Arsovski përsëriti thirrjen e bërë dje nga kryetari i tij, Hristijan Mickoski, për një takim të liderëve në të cilin “të gjitha çështjet e rëndësishme” do të hidheshin në tryezë./Telegrafi