Maqedoni/ Nëntë persona d ënohen me nga 2 mijë euro për shkelje të orës policore

Prokuroria Themelore Publike Shkup deri te gjykata kompetente shtroi propozime për lëshim të urdhrave ndëshkimi kundër gjithsej nëntë personave për vepër penale “mosrespektim sipas rregullave shëndetësore gjatë epidemisë.

Siç kumtuan sot nga Prokuroria Publike, të akuzuarit në raste të ndryshme, në periudhën nga 10-14 mars nuk e kanë respektuar orën policore, dhe gjatë ndalesës së caktuar me rregullat për parandalim të përhapjes së sëmundjes infektive kanë lëvizur në lokacione të ndryshme në qytet.

“Prokurorët publikë kompetentë, për të gjithë të akuzuarit propozuan dënime në para me nga 100 gjoba ditore me një lartësi individuale të gjobës ditore nga 20 euro në kundërvlerë të denarit”, thonë nga Prokuroria.