Maqedoni: Certifikatat për vaksinim do të mund të merren te mjeku familjar

Të gjithë qytetarët që kanë marrë të dyja dozat e vaksinës kundër Covid-19 mund të marrin certifikatë nga mjeku i tyre i familjes. Është një dokument dygjuhësh në maqedonisht dhe anglisht në të cilin futen të dhënat personale të personit, si dhe cilën vaksinë e ka marrë, datën e aplikimit dhe pikën e vaksinimit.

Në pjesën e poshtme të certifikatës së vaksinimit Covid-19 është një bar-kod që praktikisht provon se një person është imunizuar kundër coronavirusit. Certifikata e vaksinimit Covid-19 është certifikuar me vulë dixhitale nga Ministria e Shëndetësisë.

Reklame

Mjekët e familjes të kontaktuar nga “Faktor” thonë se deri më tani një numër i vogël i pacientëve të tyre kanë kërkuar dokumentin, por ata shpjegojnë se njerëzit ndoshta janë pak të informuar për këtë, kështu që ata nuk e dinë që mund të marrin menjëherë dokumentin e nevojshëm.

“Ne filluam të lëshojmë certifikata. Ekziston një numër i madh i pacientëve në klinikën tonë të cilët tashmë kanë marrë të dyja dozat e vaksinës së coronavirusit, por janë kryesisht njerëzit e moshuar që as nuk e dinë se mund të marrin një dokument të tillë. Të rinjtë na kanë telefonuar, na kërkuan t’ua përcjellim atyre me email, dhe disa prej tyre erdhën ta merrnin personalisht. Sigurisht, ne e lëshojmë këtë certifikatë pa pagesë, ajo do të përdoret gjatë udhëtimeve”, thonë mjekët e familjes nga disa operacione private.