Maqedoni: Vauçer me nga 12.000 denarë, ja kush pritet të përfitojë

Ka përfunduar thirrja publike për regjistrimin e të gjitha kategorive dhe lehtësirave të licencuara hotelierike për akomodimin dhe agjencitë e udhëtimit, e cila zgjati deri më 31 maj, dhe finalizohet lista e hoteleve dhe ambienteve të akomodimit në të cilat qytetarët me të ardhura të ulta mund të përdorin kuponët për pushime verore . Kishte interes të madh për hotelet, dhe tani është radha e qytetarëve që të aplikojnë për një kupon prej 200 eurosh për pushimet verore.

Qëllimi kryesor është të sigurojë pushime vjetore për njerëzit me të ardhura të ulëta dhe në të njëjtën kohë të ndihmojë qendrat turistike për të rritur ngarkesën e punës.

Reklame

Këtë vit vlera e kuponit do të jetë 12,000 denarë. Të gjithë qytetarët që do të aplikojnë, dhe të ardhurat mujore të të cilëve në familje nuk e kalojnë shumën neto prej 30,000 denarë, do të kenë të drejtën e përdorimit.

Për shkak të frekuentimit më të lartë në qendrat e brendshme turistike, vlera e kuponit dyfishohet, veçanërisht pas vëllimit të reduktuar të punës në industrinë e hotelierisë, për shkak të krizës së sëmundjes.

Hotelierët po fërkojnë duart sepse turizmi më në fund do të lëvizë nga një vend i palëvizshëm. Tradicionalisht, destinacionet më të dëshirueshme të brendshme të verës janë Ohri dhe Struga, pastaj Dojrani dhe Prespa, dhe natyrisht nuk duhet të lëmë jashtë hotelet në qendrat turistike dimërore – Mavrov, Kodra e Diellit, Berovë dhe Pelister./Skopje24.mk transmeton tetova1