Maqedonia bëhet me 16 qendra spitalore për ballafaqim me Covid19

Advertisment

Sipas asaj që kë thënë kryetari i Komisionit për sëmundje infektive Zharko Karaxhovski po planifikohet rritje e kapaciteteve për testim dhe diagnostikim me përfshirje të tre institucioneve tjera për të rritur kapacitetin ditor për testim të Kovid-19, trasmeton INA.

Sic theksoi ai gjithsje do të kemi shumë shpejt 16 qendra spitalore për akomdimine të prekurve me kovid veçmas nga pacientë tjerë.

Reklame

“Komisioni për Sëmundje Infektive dhe ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe kanë përgatitur plan për zgjerim të kapaciteteve spitalore në 16 qytete me formim të Kovid spitaleve për akomodim, diagnostikim dhe pranim të pacientëve me Kovid-19 me qëllim që tërësisht të ndahen nga pacientët tjerë.

Kemi bërë plan me formim të 16 spitaleve, dy Kovid spitale, që është ngjashëm me spitalin, që e kemi në Klinikën Infektive, në të cilat do të kemi kapacitete akomoduese, kapacitete diagnostikuese dhe kapacitete për kontroll dhe pranim me qëllim që të mos hyjë pacient në Qendrën klinike i sëmurë nga Kovid-19”, tha dr. Karaxhovski.