Maqedonia rangohet e dyta në Europë me numrin më të madh të infektuarve në 100 mijë banorë

Maqedonia po shëndrohet në vatër të koronavirusit në Europë.

Sipas analizave të kryera nga Instituti Johns Hopkins, Maqedonia është e ranguar në vendin e dytë në Europë sipas numrit të të infektuarve në 100 000 banorë, informon portali “tetova1.com”.

Reklame

Të dhënat janë marë nga numri i të infektuarve në periudhën 12 deri me 26 qershorë.
Maqedonia ka 98 të infektuar në 100 000 banorë dhe është e dyta pas Suedisë së ka 151 banorë në 100 000 banorë.

Pas Maqedonisë rangohet Kosova me 47 të infektuar, Portugalia 45, Bosnja e Hercegovina, Shqipëria etj. /tetova1/