Marrin zja rrin dhe e përhapin, zbulohen zogjtë që po bëjnë ‘gjëmën’ në Australi

Australia po përballet me një situatë të vështirë për shkak të zja*rreve që kanë përfshirë vendin. Mirëpo situata po rëndohet edhe më tej pasi disa zogj po përhapin fla*kët.

Sipas mediave të huaja bëhet fjalë për disa lloj zogjsh të cilët shihen duke përhapur zja*rre nëpërmjet shkopinjve flakërues dhe duke i hedhur në fusha të thata. Sipas “National Geographic” deri në vitin 2018 mendohej se ata thjesht po i përhapnin zja*rret rastësisht.

Mirëpo duket se ata e bëjnë këtë për të siguruar ushqim. “Ka të bëjë me ushqimin sepse nga këto kullota dalin zogj të vegjël hardhucë insekte gjithçka që ikën përpara zja*rrit” kanë thënë studiuesit.