Marsh protestues kundër d ëmtimit të Sharrit (VIDEO)

36

Përmes një marshi protestues, Aktivistët e Nismës ta shpëtojmë “Kodrën e Diellit” kanë kundërshtuar ndërtimin e hidrocentraleve në fshatin Leshnicë të Tetovës. Ata kërkuan nga autoritetet ndërprerjen e punimeve.

KËRKOJMË NGA TË GJITHË INSTITUCIONET QË URGJENTISHT T’I MARRIN TË GJITHA MASAT PËR PARANDALIMIN E NDËRTIMEVE TË PALIGJSHME TË HIDROCENTRALEVE. ATA HIDROCENTRALE NUK KANË ENDE TË KOMPLETUARA TË GJITHË DOKUMENTACIONIN E NEVOJSHËM TEKNIK TË CILAT EDHE KANË FILLUAR. PRERJA E DRUVE DHE HAPJA E TRASEVE TË REJA ËSHTË ENORME, ÇDO GJË ËSHTË NË SHKATËRRIM E SIPËR. NE SOT DËRGOJMË POROSINË TË GJITHËVE, DHE PO SHOHIM SE Ç’PO NDODH ATJE LARTË. KJO SËMUNDJE KA KAPLUAR GJITHË TERRITORIN E MASIVIT TË MALIT SHARR NË KOSOVË, MAQEDONI, SHQIPËRI DUHET NJË ANALIZË E THELLË DHE TË NDËRPRITEN TË GJITHË KËTO INTERVENIME”-THA HAMDI SULEJMANI, NISMA “TA SHPËTOJMË KODRËN E DIELLIT”.