Maskat për fëmijët nën dy vjeç, shumë të rrezikshme

Fëmijët nën moshën dy vjeç nuk duhet të mbajnë maska ​​sepse ato mund të vështirësojnë frymëmarrjen dhe të rrisin rrezikun e mbytjes, tha një grup mjekësor në Japoni, duke filluar një apel urgjent për prindërit, ndërsa vendi rihapet nga kriza e koronavirusit.

Kryeministri Shinzo Abe hoqi gjendjen e jashtëzakonshme për Tokion dhe katër zona të mbetura të hënën, pasi numri i infeksioneve ra në të gjithë Japoninë, por paralajmëroi se mund të riimpozohej nëse virusi fillon të përhapet shpejt përsëri.

Reklame

Për të parandaluar përhapjen e virusit, ekspertët e shëndetit në të gjithë botën rekomandojnë që njerëzit të mbajnë maska ​, aty ku është e vështirë të mirëmbani distancimin shoqëror. Por Shoqata e Pediatrëve në Japoni ka paralajmëruar prindërit se maskat janë shumë të rrezikshme për foshnjat.

“Maska mund të vështirësojë frymëmarrjen sepse foshnjat kanë pasazhe të ngushta ajri’, gjë që rrit ngarkesën në zemrat e tyre, tha shoqata, duke shtuar se maska ​​gjithashtu rrit rrezikun e krize kardiake për ta. “Le ta ndalojmë përdorimin e maskave për fëmijë nën 2 vjeç,” tha shoqata në një njoftim në faqen e saj të internetit.

Qendrat e SHBA për Kontrollin e Sëmundjeve (CDC) dhe Akademia Amerikane e Pediatrisë, gjithashtu thonë se fëmijët nën moshën dy vjeç nuk duhet të vendosin mbulesa shumë përdorimshe në fytyrë./Opinion.al