Mbesa padit Donald Trumpin: Më mashtroi për trashëgiminë

Mbesa e presidentit të SHBA’ve Donald Trump ka ngritur një proces gjyqësor kundër xhaxhait të saj, duke e akuzuar atë dhe dy anëtarët e familjes për mashtrim dhe komplot.

Mary Trump pretendon se Donald Trump, motra e tij Maryanne Trump Barry dhe vëllai Robert Trump (i cili vdiq në gusht), e mashtruan atë lidhur me trashëgiminë që pretendon se i takonte nga i ati.

Në këtë padi, Mary Trump pretendon se pas vdekjes së babait të saj Fred Trump Jr në vitin 1981, ajo trashëgoi aksione të vlefshme të biznesit të familjes, por xhaxhallarët dhe tezja e mashtruan.

“Në vend që të mbrojnë interesat e Mary Trump, ata shpikën dhe ekzekutuan një plan kompleks për të nxjerrë fonde nga ajo, për të mbuluar mashtrimin dhe për ta mashtruar për vlerën reale të asaj që ajo trashëgoi”, thuhet në proces gjyqësor.

Mary Trump, e cila në muajin korrik publikoi ​​një libër mbi kujtimet e saj për presidentin, po kërkon të rimarrë miliona dollarë që ajo pretendon se i ka humbur.

As presidenti dhe as vëllai e motra e tij nuk kanë komentuar publikisht për këtë çështje.