Mbi 69 mijë njerëz janë shëruar nga koronavirusi në botë

Nga rreth 113 mijë deri më tani të in fektuar nga koronavirusi në botë, 69 mijë janë shëruar, ndërsa 4 900 e kanë humbur jetën.

Nga të sëmurit momental, 90 për qind janë me simptoma mesatare dhe të lehta, ndërsa 10 për qind kanë pasqyrë serioze klinike.

Më shumë të in fektuar dhe të vd ekur nga koronavirusi deri më tani ka
në Kinë 80 796 të in fektuar 3 169 të vd ekur ,

Itali 15 113 të in fektuar 1016 të vd ekur
dhe Iran 10 075 të in fektuar 429 të vd ekur
Në këto tre vende ka edhe shumë të shëruar nga Kovid 19. Në Kinë nga virusi tërësisht janë shëruar 62 826, në Itali 1 258 dhe në Iran 3 276.

Raste të koronavirusit deri më tani janë regjistruar në 125 vende në botë.
OBSHja për shkak të krizës globale nga koronavirusi të mërkurën ka shpallur pandemi.