Mbyllen nëntë objekte hotelerike në Tetovë dhe Gostivar për mosrespektim të masave

Gjashtë inspektor kryen më shumë se 2.200 inspektime për katër ditë, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Inspektorët e Inspektoratit të Tregut kryesisht vepronin në terren, duke kontrolluar nëse kishte rend dhe disiplinë në hyrje dhe brenda tregjeve, bankave, zyrave postare, ambientet hotelerike.
Magdalena Filipovska-Grashkoska, kryetare e Këshillit të Inspektimit, tha se nga 22 deri në 26 prill, inspektorët mbyllën 18 kafiteri, mbyllën nëntë institucione hotelierike dhe janë regjistruar mosrespektim ndaj urdhrit për të veshur maska në tetë ndërtesa.

Reklame

“Inspektorati Shtetëror i Tregut duke vepruar në bazë të parregullsive të konfirmuara, ka mbyllur nëntë objekte hotelierike në Tetovë dhe Gostivar. Janë mbyllur 18 kafene në Shkup dhe Tetovë. Gjatë kontrolleve në Ohër, u vërejt se urdhri për të veshur maska në tetë ndërtesa nuk respektohej dhe është proceduar menjëherë. Është lëshuar urdhër për tërheqjen e dezinfektuesve në një objekt dhe janë ngritur akuza për çmime të ndryshuara në katër dyqane me pakicë”, tha Filipovska-Grashkoska.

Sipas saj, në të njëjtën periudhë, janë shqiptuar gjobë për të mospasje të kushteve për ruajtjen e higjienës gjatë manipulimit me ushqim, dhe dhënë masa për higjienën e dobët./Telegrafi/