Mbyllet profili që mashtronte se 2 vjeçarit shqiptar i duhet ndihmë

Një profil i Instagramit është shpërndarë nga shumë qytetarë shqiptar dhe fytyra publike për ta ndihmuar një djalë 2 vjeçar, për të cilin thuhet se quhej Noel dhe ka kancer në sy.
Qytetarë kanë ngritur shqetësimin se mund të jetë profil i rrejshëm.

Express ka gjetur se kjo faqe po përdorë fotografi, që janë publikuar para dy viteve nga një familje ukrainase, që kërkonin ndihmë për djalin e tyre.

Profili i rremë në rrjetin social “Instagram”, Arta Noel Memaj, pas raportimit të Express ditën e djeshme është bllokuar, pasi shumë qytetarë duke mos kërkuar më shumë informata rreth tij kanë rënë preh duke ndihmuar.

Llogaria e cila po kërkon të holla, po përdor fotografitë e një fëmije në Ukrainë, i cili ka vuajtur nga sëmundja e kancerit në sy.

Fotografitë që pretendohen të jenë të “Noelit”, janë publikuar në një profil me emrin “Makar”, e që qarkullojnë në rrjete sociale që nga viti 2019, kur edhe familjarët e tij kanë kërkuar të holla për shërimin e tij në Zvicër.
Profili për Noelin publikon foto vetëm që pak ditë.