Më ço para se ndryshe t’i nxora…

Advertisment

Kjo është hist*oria e D. N, një gr*ua e dash*uruar me personin e gab*uar për të cilin brak*tisi bashkë*shortin dhe deklaroi publikisht lidh*jen me SH. H, një 40-vjeçar nga Kosova. Por kur D. N kuptoi se po shfry*tëzohej prej tij, pikërisht në shtetin gjerman ku ishte zhvendosur bashkë me djalin e mi*tur, ajo i dha fund lidh*jes. Një vendim pas të cilit ajo nuk priste pasoja, megjithëse ky parashikim i gru*as ishte shumë larg asaj që i ndodhi.

“Ai shkoi në Kosovë dhe aty kërkonte pa fund të holla dhe vlera monetare, në të kundërt më kan*oste se do t’i publikonte çastet int*ime tonat”, deklaroi në pol*icinë e kryeqytetit gr*uaja menjëherë sapo u kthye në Shqipëri. I dys*huari, dosja e të cilit aktualisht u dorëzua në gjy*katë nën aku*zën e përn*djekjes, ishte ndërkohë i mar*tuar me një person tjetër, ndërsa mbante lid*hje paralele me gr*uan nga Tirana.

Reklame

“Kur më ka*nosi që do të merrte në telefon babain dhe ish-burr*in dhe do u tregonte fot*ot, i telefonova secilit dhe u tregova për çfarë bëhej fjalë. Babai mu përgjigj: “do të të mbështes në çdo rast”, rrëfen gruaja. Sipas dos*jes që Gazeta “Si” disponon megjithëse gruaja i bllokoi të gjitha komunikimet me Sh.H, ai hapte profile të reja dhe i shkruante. “Po dilja me tim bir kur në rrugë mu shfaq Sh. Kërkoi të bisedonim në të kundërt do të fliste me babain. Nuk pranova. Djali u frikësua. Sapo pashë disa efektivë policie në rrugë iu drejtova atyre”, rrëfen më tej D.N.

Dëshmia e përnd*jekësit

I janë marrë dëshmi edhe të deno*ncuarit – deklaron policia në procesverbale, por 40-vjeçari nuk pranon ta ketë përn*djekur dhe as shfry*tëzuar ish të dash*urën. “I dola në rrugë për të marrë orën dhe rrobat që i kisha dërguar me të. E kam ndihmuar kur qëndronte në Gjermani, jo vetëm me të holla, por i kam gjetur punë. Mesazhet ia kam dërguar pasi e doja dhe e respektoja, ndërsa ajo nuk më hapte telefonin”, citohet të ketë thënë i dysh*uari.

Por çfarë thotë babai?

Policia bën me dije se ka pyetur edhe babain e gruas, që tregon se mori telefonata nga një person për të cilin ishte paralajmëruar nga e bija. “Në orën 20.00 kur nuk pranova ta takoja, ky numër më kër*cënoi. “Tani do më njohësh se kush jam unë dhe do kesh fri*kë të dalësh në rrugë”, më tha”, rrëfen babai.

Në do*sje me procesverbal këqyrjeje janë administruar të dhënat në mes*azhe që janë nxjerrë nga aparati i kallëzueses.

Rrëfimi i gru*as

“Me Sh. takohesha herë pas here në Hamburg, sidomos gjatë fundjavave. Punoja atje çdo tre muaj dhe kthehesha në Tiranë, pasi nuk mund të qëndroja më tepër. Sh. më tha që ishte i divo*rcuar, por disa muaj pasi u frekuentuam, ai filloi të shfaqej xhel*oz, duke inskenuar skena të tilla, “më do s’më do, me kë shkon, me kë më tradh*ton”, gjëra të pakuptimta dhe të pavërteta totalisht”, rrëfen gruaja.

Më tej D. i tregon policisë se për t’i dhënë mundësi shpëtimi lidhjes, ajo vendosi të jetojë me 40-vjeçarin.

“Që në javët e para u pendova që po jetonim bashkë, problemet po shtoheshin. Por isha e përkushtuar ndaj tij. Po prisja me padurim të kthehesha në Shqipëri që të ndaheshim të qetë. Një ditë i kontrollova telefonin, aty zbulova që Sh. kishte lidhje të tjera dhe madje e vazhdonte martesën dhe nuk ishte i ndarë, por kishte gruan me tre fëmijë. Një ditë kur u grindëm, telefonova të ëmën dhe i kërkova ndihmë. Por ajo u çudit dhe më pyeti – “kush jeni ju? Djali ka grua dhe fëmijë që e presin”. Ndërkohë Sh. iku në Kosovë me pretekstin se kishte gjashtë vite që nuk kishte takuar ish-gruan. Aty filloi hapur fare të më kërkojë para që t’ia nisja me postë. I dërgova 1700 euro, nuk mundesha më tepër. Sh. nisi nga pres*ionet, më mori në telefon dhe kërc*ënoi. “Më dërgo më shumë para, përndryshe fotografitë e tua do ia tregoj babait dhe ish-bur*rit”, më thoshte”, rrë rrefen D.

Sipas materialeve të administruara, pas shumë presioneve dhe kërcënimeve për të fituar sa më shumë para nga e dashura, D. i bëri bllok në Facebook dhe Instagram. Në fashikull gjendet edhe biseda mes ish-burrit dhe të dashurit kosovar, i cili pasi i tregon për fotot intime me D. ai i përgjigjet “Ku e gjen të drejtën që më shkruan? Ç’më duhet mua, ish-gruaja ka jetën e saj”.

I konsideruar si përn*djekës nga policia, 40-vjeçari përshkruhet nga ish e dashura edhe si një mas*htrues që përfitoi prej saj shuma parash.