Më la kur isha 2 vjeç, Obama publikon foton e vetme me të atin

Ish-presidenti i SHBA-së, Barack Obama, rrugëtimin e tij të jetës nuk e ka pasur të thjeshtë. Ai shpeshherë ka treguar se i ka munguar figura e të atit pasi është rritur vetëm nga nëna e tij.

Ai ka publikuar në Instagram foton e rrallë më të atin, krahas së cilës ndër të tjera shkruan: “Ishte udhëtimi i parë dhe i fundit”.

Së fundmi në bisedën për Renegades, Obama ka folur për temën e burrërisë dhe ndikimin që kanë baballarët, duke marrë shembull edhe rastin e tij.

“Nuk e njihja vërtet babanë tim, ai la nënën dhe mua kur isha vetëm dy vjeç dhe udhëtoi nga Kenia vetëm një herë për të na vizituar kur isha dhjetë vjeç. Ai udhëtim ishte i pari dhe i fundit që unë e pashë. Pas kësaj, unë mora nga ai letra të rastit.

Vizita e tij e shkurtër pati një ndikim të thellë në jetën time. Babai më dha topin e parë të basketbollit dhe më njohu me xhazin. Por, për pjesën më të madhe, vizita më la më shumë pyetje sesa përgjigje dhe unë e dija se do të më duhet të mësoja se si të bëhem burrë vetë.

Në bisedën tonë të fundit për Renegades: Lindur në SHBA, Bruce dhe unë shqyrtuam temën e burrërisë dhe ndikimin që baballarët tanë patën në jetën tonë. Ne gjithashtu folëm për mesazhin që kultura amerikane u jep djemve për atë që do të thotë të jesh burrë, një mesazh që shumë shpesh thekson qëndrueshmërinë fizike mbi ndjeshmërinë; nevoja për të dominuar mbi aftësinë për të dashur dhe për t’u kujdesur për të tjerët”, ka shkruar Obama në Instagram.