Me sytë gati nga qielli: Ku dhe kur do të shfaqet eklipsi i “Unazës së zjarrit”

Eklipsi i parë diellor i këtij viti do të jetë i dukshëm në Hemisferën Veriore të enjten (10 qershor) në mëngjes.

Eklipset diellore ndodhin kur hëna lëviz drejtpërdrejt midis diellit dhe Tokës, duke hedhur një hije në planetin tonë dhe duke bllokuar të paktën pak nga drita e diellit.

Eklipsi “unaza e zjarrit” do të shihet më mirë nga banorët e pjesëve të Kanadasë, Grenlandës dhe Rusisë veriore, sipas NASA.

“Nuk do të duket si dielli i rregullt”, tha një astrofizikane në Muzeun Amerikan të Historisë Natyrore në New York City.

Eklipsi i pjesshëm i së enjtes do të duket si “Ylli i Vdekjes” është para diellit ndërsa po lind “, tha ajo, duke iu referuar armës hapësinore me madhësi hëne nga” Star Wars “.