Më trego grupin e gjakut, të them çfarë duhet konsumuar

Marsela Gurra është vajza mqe mahniti me historinë e saj ku ka treguar ku mes regjimit ushqimor sipas geupit të gjakut arriti të shëroj veten nga skleroza multiple, një sëmundje e cila êshtë shumë e vështirë për t’u trajtuar, por ajo është fakt i gjallë se ja doli të shërohet dhe të jetë si shembull për të tjerët se nuk duhet dorëzuar. Ajo është vajza që shëtiste me karike me rrota të kthehet në normalitet dhe të bëjë një jetë normale si të tjerët.

MARSLEA GURRA

Reklame

“Regjimi ushqimor sipas grupit të gjakut është një regjim që bazohet tek karakterisitikat tona gjenetike dmth në genet e paraardhësve tanë. Ushqimi është shumë i thjeshtë i pa përpunuar dhe është një ushqim qê kryesisht vin nga natyra dmth ç’farë të ofron natyra. Në këtë regjim ushqimor rëndësi të madhe merr gjaku pasi gjaku është elementi bazë që ushqen qelizat tona, në momentin që ne konsumojmë një produkt i cili është i shëndetshëm për ne përthithet nga zora dhe nga zora nëpëemket gjakut çohet në mëlçi dhe nga mëlçia çohet në të gjitha organet e tjera qê bëhet një elememt vital për organizmin tonë. Në këtë koncept gjaku merr këtë lloj rëndësie dhe nëse gjaku ushqehet në mënyrën e duhur qelizat tona janë në programacionin e duhur”

Ndryshe, ky regjim është masa parandaluese e sëmundjeve të ndryshme ku eleminohet shkaku, nuk meret me pasojat:

0 Pozitiv – Grupi i gjakut më i përhapur – ç’farë duhet konsumuar?

Është grupi që bazohet më shumë në proteinat e mishit, peshkut, vezës, frutat e thata. Duke minimizuar sasinë e karbohidrateve.

Grupi A – Karakterisitk uljen e sasive të proteinave. Ky grup është më i penalizuar

Mishi i pulës dhe i gjelit, ka një bazë të ngusht të peshqive nga grupet e tjera.

Grupi B – Ky grup është një nga grupet më të gjëra dhe është më i privilegjuar

Lejohen produket e qumshtit

Grupi AB – Është grupi më i ri, i cili ka një sistem relativisht më të dobët

Lejohet mishi i deles, dashit.

Ndryshe grupet e gjakut më i penalizuar është B ndërsa më i favorizuari është grupi A. Andaj me një kontroll tek mjeku am dhe realizimin e regjimit ushqimor mund të kemi teupin e shëndetshëm. Këto informacione i sjellim në ditën botërore ‘pa dieta’ e cila shënohet çdo 6Maj. /tetova1/