Mëngjes apo mbrëmje? Më në fund zbulohet cila është koha e duhur për të bërë dush!

Shkenca zbulon kohën e duhur për të bërë dush! Gjeni tuajin

Shumë njerëz pëlqejnë të fillojnë ditën e tyre duke bërë një dush në mëngjes, ndërsa disa preferojnë larjen menjëherë para gjumit. Më në fund shkencëtarët na tregojnë nëse koha kur ne bëjmë dush ka rëndësi dhe përfitime apo jo?

Nuk ka shkencë që vërteton se të bësh dush në mëngjes ose në mbrëmje është më mirë. Të bërit dush, varet nga qëllimet tuaja dhe ato që jeni duke bërë gjatë ditës. Le të diskutojmë në detaje.

Kur duhet të bëni dush në mëngjes

-Ju keni një lëkurë të yndyrshme

Nëse keni një lëkurë të yndyrshme, atëherë sipas dermatologëve duhet të bëni banjë në mëngjes, sesa ta kurseni atë për natën. Kur fle, vaji i lëkurës ndërtohet dhe dushi menjëherë pas ngritjes është një mënyrë e shkëlqyeshme për pastrimin e vajit dhe poreve.

-Nëse keni vështirësi të zgjoheni

Për shumë njerëz të bësh dush në mëngjes është më e dobishme sesa të pini një filxhan kafe për t’u zgjuar. Dushi në mëngjes mund të forcojë metabolizmin tuaj dhe t’ju bëjë më vigjilent. Në fakt, përdorimi i ujit të ftohtë në minutat e fundit të banjës tuaj mund t’ju ndihmojë të qëndroni më vigjilent gjatë gjithë ditës, thonë studimet.

-Ju stërviteni në mëngjes

Duhet patjetër të bëni dush në mëngjes nëse jeni person që stërviteni në mëngjes. Qëllimi i marrjes së dushit pas një seance stërvitje është të largoni bakteriet, djersën dhe ndotësit nga lëkura.

Ju keni një punë krijuese

Të bësh dush është si të meditosh. Ndërsa bëni dush, ju hyni në një gjendje të qetë dhe të përsosur për të lindur ide krijuese. Kështu që, nëse doni t’i jepni trurin tuaj një goditje, filloni të bëni dush herët në mëngjes, është më e mira për ju.

Kur duhet të bëni dush natën

-Ju keni keni vështirësi të flini gjumë

Pak më lartë thamë se dushi në mëngjes mund t’ju ndihmojë të zgjoheni, por natën është një histori ndryshe. Ftohja që trupi juaj ndjen pasi të keni dush ka tendencë të jetë një nxitës natyral i gjumit.

Ju keni lëkurë të thatë

Nëse keni një lëkurë të thatë dhe të copëtuar, duhet të planifikoni dushet tuaja pas punës. Dushi në mëngjes mund ta bëjë lëkurën tuaj më të thatë gjatë gjithë ditës.

-Nëse dëshironi t’i mbani çarçafët tuaj të pastra

Nëse doni të mbani çarçafët tuaj të pastra, duhet të bëni banjë natën.

-E gjithë dita në zyrë ju bën të kontaktoni me të gjitha llojet e baktereve dhe jo aq gjëra të pastra

Nëse keni një punë në terren dhe jeni jashtë në diell për tërë ditën, ju patjetër që duhet të bëni një dush për t’u pastruar nga djersa e cila mund të shkaktojë disa probleme serioze të lëkurës. Edhe nëse punoni në një zyrë të mbyllur me ajër të kondicionuar, duhet të bëni banjë sapo të ktheheni në shtëpi pasi bakteret dhe virusi mund të qëndrojnë gjallë për më gjatë në atë atmosferë.

-Ju punoni në mbrëmje

Kush dëshiron të shkojë në një shtrat me një fytyrë dhe trup të djersitur? Askush! Pra, nëse doni të bëni një gjumë të rehatshëm, mos harroni të bëni dush pas punës tuaj në mbrëmje.